Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

reblochon de Savoie 28% BP

reblochon de Savoie 28% BP

Masson
Färskvaror
Art.nr. 213534
FRP
6x450 g
    • Leverantör: Wernersson Ost AB
    • Nettovikt: 2,7 kg
    • Lev.artnr: 23183
    • Koldioxidavtryck: 20.2 kg CO₂e/kg
Beskrivning
Fransk ost tillverkade på pastöriserad komjölk. På 1300-talet betalade de franska bönderna arrende i förhållande till hur mycket mjölk boskapen gav. Mjölkade man inte korna fullt ut kunde man komma undan med ett lägre arrende. Den sista, särskilt feta mjölken – le reblache, mjölkades i smyg och användes sedan för att tillverka ost. Konsistensen är mjukt krämig och smaken mild med mycket karaktär och inslag av hasselnöt. Passar bra till Tartiflette = fransk potatisgratäng och ett krispigt vitt vin.
KlimatavtryckCO₂e/kg
20.2kg
Varje kilo av varan påverkar klimatet motsvarande utsläppen av 20.2 kg koldioxid.
Läs mer om hur vi beräknar klimatavtryck
Näringsdeklaration
Senaste nytt
Arvid Nordquist stödjer det svenska teamet i Bocuse d’Or genom varumärket Kikkoman
Arvid Nordquist stödjer det svenska teamet i Bocuse d’Or genom varumärket Kikkoman
I detta reportage får du veta lite mer om Bocuse’ d’Or - världens mest prestigefyllda tävling för professionella kockar, och Sveriges representant Gustav Leonhardt. Låt dig också inspireras av Gustavs inspirationvideos.
Coca-Cola tar krafttag för klimatet
Coca-Cola tar krafttag för klimatet
Med storlek kommer såväl ansvar som möjlighet att göra skillnad. Målet för hela koncernen är att nå netto noll utsläpp av växthusgaser till 2040.