Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Rotselleritaco

Receptkategori: Vegetariska rätter
Olika texturer av selleri, vegetarisk.

(0 röster)
Glutenfri Nyckelhål Vegetarisk Äggfri KRAV Skaldjursfri Fiskfri Jordnötsfri Sojafri Nötfri Senapsfri Sesamfröfri Svaveldioxid eller sulfitfri Lupinfri Blötdjursfri
Rotselleritaco

Gör så här

Taco: Riv rotselleri grovt och blanda med maizena och salt, stek krispig och häng på på rundstav. Kräm: skala och koka med salt och grädde, mixa till en slät kräm. Inkokt: Sota skalet ordentligt och sjud med vatten, salt och torrt vitt vin, sila. Skär små kuber av sellerin och sjud tills bra konsistens, låt svalna tillsammans för att dra in alla smaker. Rötter: Tvätta ordentligt, fritera sedan krispiga och salta, servera. Crudité: hyvla tunt och lägg i isvatten, syra gärna upp och salta innan servering: Blomma: hyvla och stansa, pickla med 1-2-3 lag, torka lätt och klicka i kräm, vik ihop till en blomma Gelé: Råsafta stjälkselleri och sjud ihop med agar, vinäger och salt till ett härligt gelé. Pulver: Torka överblivet av stjälksellerin och mixa till ett pulver. Tips: Spara allt överblivet från sellerivattnet och blanda med flingsalt, torka ca 12 h på 50 grader, smula sedan till ett härligt sellerisalt, som kan användas till tex. Sallader, vinegrette, drinkar, toppa fisken m.m för att lyfta en råvara lite extra. Vill man toppa umami-smaken ännu lite till så är torkade alger väldigt gott att mixa med.

Du behöver

1,5 kgRotselleri*
4 hgStjälkselleri*
5 dlVispgrädde 40% GT KRAV*
40 gFint salt utan jod*
5 gAgar Agar*
10 gSchalottenlökvinäger*
20 gÄttika 12%*
40 gStrösocker*
5 hgvatten*
1 hgMatlagningsvin vitt BIB*
3,3 mskMajsstärkelse*