- Hem
- Recept & kalkyl
- Spaghetti med chorizo, chili och ruccola
Åtgärder
Spaghetti med chorizo, chili och ruccola
Receptkategori: BarnmenynEn smakrik pasta med sting på tunt skuren chorizo, chili och lök, toppade med härliga pinjenötter och ruccola. Passar både stora och små! Recept: Restaurang Tullängen (Årets Skolrestaurang 2021)
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
- Hacka lök, chili och vitlök grovt och lägg i en kastrull med 2 msk rapsolja och fräs hårt i 3 minuter. Häll på olja och värm till 55°c och dra kastrullen åt sidan och mixa med en stavmixer. Häll över oljan i en kärl och låt stå minst 24 h.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, men spara lite av pastavattnet.
- Stek chorizon i lite av chilioljan, blanda ner den kokta spaghettin, vänd ner chiliolja, pastavattnen så den blir glansig.
- Smaka av med salt och peppar(och eventuellt mer chiliolja) och garnera med ruccola och rostade pinjenötter.
Du behöver
5 st | Gul lök medel Klass 1 SE* |
1 hg | Rödlök Klass 1 SE* |
2 hg | Peppar röd* |
5 st | Vitlöksklyftor* |
6 dl | Rapsolja* |
1 kg | Chorizo 120g* |
1 kg | Spaghetti kort 4,5-5 cm* |
1,3 hg | Pinjenötter* |
2,5 hg | Ruccola tvättad* |
kr