Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Sky till skomakarlåda

Receptkategori: Såser varma

(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Sky till skomakarlåda

Gör så här

  1. Strimla purjolök och vitlök. Dela champinjonerna i kvartar.
  2. Fräs grönsaker och kryddor i smör/olja. Tillsätt vin och koka ner till hälften. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och reducera till 2/3.
  3. Tillsätt schalottenlöksfond och koka ihop allt till en mustig sky.
  4. Sila fonden, låt koka upp och mixa med smör.
  5. Smaka av med salt, peppar och red med majsstärkelse utrört i vatten. Lägg i rivet citronskal vid servering och vänd i örterna.

Du behöver

1 stPurjolök*
10 gVitlök*
1 hgSvamp champinjon*
Torkad timjan*
Torkad rosmarin*
2 stLagerblad*
2,5 dlMatlagningsvin vitt BIB*
Smör/olja till stekning*
5 dlVatten*
23 gSchalottenlökfond brynt 0,28 salt*
13 gGrönsaksbuljong 0,3% salt EKO*
Salt*
Peppar*
Majsstärkelse för redning*
20 gSmör*
0,5 stCitron*
30 gGrovhackade örter (persilja, basilika, timjan)*