- Hem
- Recept & kalkyl
- Sky till skomakarlåda
Åtgärder
Sky till skomakarlåda
Receptkategori: Såser varma●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
- Strimla purjolök och vitlök. Dela champinjonerna i kvartar.
- Fräs grönsaker och kryddor i smör/olja. Tillsätt vin och koka ner till hälften. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och reducera till 2/3.
- Tillsätt schalottenlöksfond och koka ihop allt till en mustig sky.
- Sila fonden, låt koka upp och mixa med smör.
- Smaka av med salt, peppar och red med majsstärkelse utrört i vatten. Lägg i rivet citronskal vid servering och vänd i örterna.
Du behöver
1 st | Purjolök* |
10 g | Vitlök* |
1 hg | Svamp champinjon* |
Torkad timjan* | |
Torkad rosmarin* | |
2 st | Lagerblad* |
2,5 dl | Matlagningsvin vitt BIB* |
Smör/olja till stekning* | |
5 dl | Vatten* |
23 g | Schalottenlökfond brynt 0,28 salt* |
13 g | Grönsaksbuljong 0,3% salt EKO* |
Salt* | |
Peppar* | |
Majsstärkelse för redning* | |
20 g | Smör* |
0,5 st | Citron* |
30 g | Grovhackade örter (persilja, basilika, timjan)* |
kr