- Hem
- Recept & kalkyl
- Skomakarlåda
Åtgärder
Skomakarlåda
Receptkategori: FärsrätterEn klassiker i modern tappning signerad Annica Karlsson
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
- Värm biffarna enligt anvisningen på förpackningen.
Topping:
- Skiva purjolöken, fräs mjuk i smör och vänd ner oliverna.
- Lägg fräset på biffarna och servera med potatismos.
Sky till skomakarlåda
- Strimla purjolök och vitlök. Dela champinjonerna i kvartar.
- Fräs grönsaker och kryddor i smör/olja. Tillsätt vin och koka ner till hälften. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och reducera till 2/3.
- Tillsätt schalottenlöksfond och koka ihop allt till en mustig sky.
- Sila fonden, låt koka upp och mixa med smör.
- Smaka av med salt, peppar och red med majsstärkelse utrört i vatten. Lägg i rivet citronskal vid servering och vänd i örterna.
Potatismos till Skomakarlåda
- Koka potatisen och låt den ånga av.
- Smält smöret, häll i mjölken och koka upp.
- Mosa potatisen, häll över smör- och mjölkblandningen.
- Vispa till ett luftigt mos och smaka av med salt.
Du behöver
1,3 kg | Grekiskinspirerad färsbiff 65g SE* |
1 hg | Purjolök* |
2 hg | Oliver svarta skivad* |
Smör till stekning* | |
Sky till skomakarlåda | |
---|---|
30 g | Grovhackade örter (persilja, basilika, timjan)* |
0,5 st | Citron* |
Majsstärkelse för redning* | |
20 g | Smör* |
Peppar* | |
Salt* | |
23 g | Schalottenlökfond brynt 0,28 salt* |
13 g | Grönsaksbuljong 0,3% salt EKO* |
5 dl | Vatten* |
Smör/olja till stekning* | |
2 st | Lagerblad* |
2,5 dl | Matlagningsvin vitt BIB* |
Torkad rosmarin* | |
Torkad timjan* | |
10 g | Vitlök* |
1 hg | Svamp champinjon* |
1 st | Purjolök* |
Potatismos till Skomakarlåda | |
3 dl | Mjölk* |
Salt* | |
1,5 hg | Smör* |
1,5 kg | Potatis skalad mos* |
kr