Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Skomakarlåda

Receptkategori: Färsrätter
En klassiker i modern tappning signerad Annica Karlsson

(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Skomakarlåda

Gör så här

  1. Värm biffarna enligt anvisningen på förpackningen. 


Topping:



  1. Skiva purjolöken, fräs mjuk i smör och vänd ner oliverna.
  2. Lägg fräset på biffarna och servera med potatismos. 

Sky till skomakarlåda

  1. Strimla purjolök och vitlök. Dela champinjonerna i kvartar.
  2. Fräs grönsaker och kryddor i smör/olja. Tillsätt vin och koka ner till hälften. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och reducera till 2/3.
  3. Tillsätt schalottenlöksfond och koka ihop allt till en mustig sky.
  4. Sila fonden, låt koka upp och mixa med smör.
  5. Smaka av med salt, peppar och red med majsstärkelse utrört i vatten. Lägg i rivet citronskal vid servering och vänd i örterna.

Potatismos till Skomakarlåda

  1. Koka potatisen och låt den ånga av.
  2. Smält smöret, häll i mjölken och koka upp.
  3. Mosa potatisen, häll över smör- och mjölkblandningen.
  4. Vispa till ett luftigt mos och smaka av med salt. 

Du behöver

1,3 kgGrekiskinspirerad färsbiff 65g SE*
1 hgPurjolök*
2 hgOliver svarta skivad*
Smör till stekning*

Sky till skomakarlåda

30 gGrovhackade örter (persilja, basilika, timjan)*
0,5 stCitron*
Majsstärkelse för redning*
20 gSmör*
Peppar*
Salt*
23 gSchalottenlökfond brynt 0,28 salt*
13 gGrönsaksbuljong 0,3% salt EKO*
5 dlVatten*
Smör/olja till stekning*
2 stLagerblad*
2,5 dlMatlagningsvin vitt BIB*
Torkad rosmarin*
Torkad timjan*
10 gVitlök*
1 hgSvamp champinjon*
1 stPurjolök*

Potatismos till Skomakarlåda

3 dlMjölk*
Salt*
1,5 hgSmör*
1,5 kgPotatis skalad mos*