- Hem
- Recept & kalkyl
- Prinskorv på en rotfruktbädd, friterade lökringar, senapskräm och färska örter
Åtgärder
Prinskorv på en rotfruktbädd, friterade lökringar, senapskräm och färska örter
Receptkategori: À la Carte●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
Skala och dela rotfrukter i bitar. Lägg i ett bleck, ringla över olja samt salt och peppar. Rosta i ugn tills dom är mjuka. Stompa sedan rotfrukterna eller kör snabbt sönder i en mixer. Häll över i en kastrull och tillsätt grädde och smör. Koka upp innan servering. Stek prinskorven Skala och skiva löken tunnt och blanda runt i maizena. Fritera lökringarna i olja och låt rinna av innan servering Vispa färskost med senap till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Arrangera allt snyggt på en tallrik
Du behöver
1 kg | Prinskorv naturskinn Sverige* |
1 kg | Morot tvättad* |
1,5 kg | Kålrot* |
1,5 kg | Rotselleri* |
2 hg | Smör 82 % normalsaltat* |
5 dl | Vispgrädde 40 %* |
5 st | Bananschalottenlök* |
2 dl | Majsstärkelse* |
4 dl | Färskost naturell 22% LF* |
1 dl | Senap Cidervinäger hink* |
salt * | |
peppar * | |
olja * |
kr