- Hem
- Recept & kalkyl
- Olivslungad Sedanini med kryddiga vegobullar [Barilla]
Olivslungad Sedanini med kryddiga vegobullar [Barilla]
Receptkategori: Vegetariska rätter(0 röster)
Gör så här
Vegobullar:
Skölj kikärterna med kallt vatten. Låt rinna av. Mixa ärterna slätt med äggen. Skala vitlöken. Riv grillosten, vitlöken och hacka chilin, vänd ner i ärtsmeten. Tillsätt ströbröd och five spice. Blanda ihop. Forma smeten till bollar. Stek bollarna i olja så att de får fin färg runt om. Lägg över i ett bleck. Ställ in i ugnen och kör klara ca 10 minuter.
Citruskräm:
Rör ihop ingredienserna till krämen och smaka av med salt.
Pasta:
Skär bort 2-3 cm av stjälken på sparrisen och dela resten i mindre bitar. Koka i saltat vatten i cirka 3 minuter, beroende på tjocklek. Kyl ner i kallt vatten och låt rinna av. Skiva mangolden på längden. Koka pastan enligt anvisningen. Lägg i mangolden när 1 minut återstår. Häll bort vattnet från pastagrytan och blanda ner sparrisen, oliverna och soltorkade tomaterna. Ringla över olivolja och smaka av med havssalt och nymalen svartpeppar.
Servera:
Lägg upp pastan med vegobollarna och citruskräm. * Five spice-krydda – Kinas mest kända kryddblandning. Innehåller kanel, sichuanpeppar, kryddnejlika, fänkål och stjärnanis. Dessa ska representera de fem grundsmakerna sött, surt, salt, bittert och umami.
Du behöver
5,75 hg | Kikärtor EKO* |
5 st | ägg* |
15 g | Vitlöksklyftor* |
5 hg | Grillost 14%* |
30 g | Peppar röd* |
1,5 hg | Ströbröd osötat laktosfri* |
15 g | Krydda Five Spice påse* |
Olivolja Extra Virgin PET* | |
3 hg | Crème fraiche 34 %* |
1 st | Citron* |
5 g | Chiliflakes Koreansk* |
salt* | |
1 kg | Pasta Sedanini Rigati n 53* |
5 hg | Sparris grön* |
2,5 hg | Pak Choy SE 9x2st* |
1,5 hg | Oliver svarta utan kärnor* |
2 hg | Soltorkade tomater strimlade* |
Flingsalt naturell* | |
peppar* |