Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Kycklingpaj med purjolök och körsbärstomater [Kronfågel]

Receptkategori: Fågelrätter
En fräsch och god kycklingpaj är en garanterad succé och perfekt till lunch eller middag.

(0 röster)
Kycklingpaj med purjolök och körsbärstomater [Kronfågel]

Gör så här

Strimla och fräs purjolöken. Tillsätt salladskycklingen och stek samman i någon minut. Krydda med salt och peppar. Tillsätt valfria hackade örter som timjan, oregano och basilika. 


Låt svalna. 


Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Kavla ut degen anpassat till formen och lägg i. Nagga och sätt in i kyl. 


Fördela i kycklingröran och riven ost i pajskalet. Vispa samman äggstanningen, krydda med salt och peppar och häll den i formen. 


Sätt ugnen på 200°C och grädda pajen i 20 minuter. 


Halvera under tiden tomaterna. Ta ut pajen, lägg på tomaterna, och grädda ytterligare  

20 minuter. Servera med en god sallad.

Du behöver

1,5 hgSmör 82 % normalsaltat*
3 dlVetemjöl*
1 mskVatten*
2,5 hgSalladskyckling grillad, tärningsstorlek ca 16x16x16 mm, styckfryst*
2 hgPurjolök SE*
6 stTomat körsbär ES*
1 hgRiven ost 28%*
Hackade örtkryddor*
3 stÄgg M Frigående, Tvättade*
3 dlGräddmjölk (50/50)*