- Hem
- Recept & kalkyl
- Kycklingpaj med purjolök och körsbärstomater [Kronfågel]
Åtgärder
Kycklingpaj med purjolök och körsbärstomater [Kronfågel]
Receptkategori: FågelrätterEn fräsch och god kycklingpaj är en garanterad succé och perfekt till lunch eller middag.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Strimla och fräs purjolöken. Tillsätt salladskycklingen och stek samman i någon minut. Krydda med salt och peppar. Tillsätt valfria hackade örter som timjan, oregano och basilika.
Låt svalna.
Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Kavla ut degen anpassat till formen och lägg i. Nagga och sätt in i kyl.
Fördela i kycklingröran och riven ost i pajskalet. Vispa samman äggstanningen, krydda med salt och peppar och häll den i formen.
Sätt ugnen på 200°C och grädda pajen i 20 minuter.
Halvera under tiden tomaterna. Ta ut pajen, lägg på tomaterna, och grädda ytterligare
20 minuter. Servera med en god sallad.
Du behöver
1,5 hg | Smör normalsaltat 82% |
3 dl | Vetemjöl SE |
1 msk | Vatten* |
2,5 hg | Salladskyckling grillad, tärningsstorlek ca 16x16x16 mm, styckfryst |
2 hg | Purjolök SE Klass 1 |
6 st | Tomat körsbär lösvikt |
1 hg | Riven ost 28% |
Hackade örtkryddor* | |
3 st | Ägg M Frigående, Tvättade |
3 dl | Gräddmjölk (50/50)* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 1044.54 kJ |
Energi | 248.23 kcal |
Fett | 12.56 g |
Kolhydrat | 23.69 g |
Protein | 9.9 g |
Salt | 0.54 g |
Kalcium | 51.37 mg |
Fiber | 1.17 g |
Vitamin A | 72.25 µg |
Vitamin B12 | 0.1 µg |
kr