- Hem
- Recept & kalkyl
- Kycklingpaj med purjolök och körsbärstomater [Kronfågel]
Åtgärder
Kycklingpaj med purjolök och körsbärstomater [Kronfågel]
Receptkategori: FågelrätterEn fräsch och god kycklingpaj är en garanterad succé och perfekt till lunch eller middag.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Strimla och fräs purjolöken. Tillsätt salladskycklingen och stek samman i någon minut. Krydda med salt och peppar. Tillsätt valfria hackade örter som timjan, oregano och basilika.
Låt svalna.
Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Kavla ut degen anpassat till formen och lägg i. Nagga och sätt in i kyl.
Fördela i kycklingröran och riven ost i pajskalet. Vispa samman äggstanningen, krydda med salt och peppar och häll den i formen.
Sätt ugnen på 200°C och grädda pajen i 20 minuter.
Halvera under tiden tomaterna. Ta ut pajen, lägg på tomaterna, och grädda ytterligare
20 minuter. Servera med en god sallad.
Du behöver
1,5 hg | Smör 82 % normalsaltat* |
3 dl | Vetemjöl* |
1 msk | Vatten* |
2,5 hg | Salladskyckling grillad, tärningsstorlek ca 16x16x16 mm, styckfryst* |
2 hg | Purjolök SE* |
6 st | Tomat körsbär ES* |
1 hg | Riven ost 28%* |
Hackade örtkryddor* | |
3 st | Ägg M Frigående, Tvättade* |
3 dl | Gräddmjölk (50/50)* |
kr