- Hem
- Recept & kalkyl
- Kycklingburgare med sesam- och limemarinerad gurka och sojamajonnäs [Kronfågel]
Åtgärder
Kycklingburgare med sesam- och limemarinerad gurka och sojamajonnäs [Kronfågel]
Receptkategori: FågelrätterEn vällagad kycklingburgare där de klassiska burgartillbehören kompletteras med sesam- och limemarinerad gurka och sojamajonnäs.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Skala och skiva gurka tunt, marinera med lime, sambal oelek och sesamolja. Smaka av med salt och vänd i sesamfrön. Låt stå.
Vispa äggula med vinäger, senap, soja och tillsätt olja i mycket små mängder till en början. Alla ingredienser med samma temperatur! Smaka av med salt och tabasco.
Stek kycklingburgarna. Arrangera med den lime-marinerade gurkan i botten. Lägg därefter på burgaren och toppa med tunt skivad rödlök. Lägg på sojamajonnäs och brödtoppen.
Du behöver
2,4 hg | Kycklingburgare 60 g* |
2,28 hg | Hamburgerbröd 57g Ø9,7cm Tina och servera* |
1 st | Gurka ofilmad* |
1 st | Lök röd SE* |
2 msk | Sesamolja mörkrostad* |
3 msk | Pressad lime* |
Sambal Oelek chilipasta* | |
1 st | Ägg M Frigående, Tvättade* |
2 dl | Olivolja Extra Virgin PET* |
2,5 krm | Dijonsenap fransk hink* |
1 cl | Vitvinsvinäger 6%* |
3 msk | Japansk sojasås* |
Tabasco Pepper Sauce* |
kr