Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Recept & kalkyl
  • Kycklingburgare med sesam- och limemarinerad gurka och sojamajonnäs [Kronfågel]
Åtgärder

Kycklingburgare med sesam- och limemarinerad gurka och sojamajonnäs [Kronfågel]

Receptkategori: Fågelrätter
En vällagad kycklingburgare där de klassiska burgartillbehören kompletteras med sesam- och limemarinerad gurka och sojamajonnäs.

(0 röster)
Kycklingburgare med sesam- och limemarinerad gurka och sojamajonnäs [Kronfågel]

Gör så här

Skala och skiva gurka tunt, marinera med lime, sambal oelek och sesamolja. Smaka av med salt och vänd i sesamfrön. Låt stå. 

 

Vispa äggula med vinäger, senap, soja och tillsätt olja i mycket små mängder till en början. Alla ingredienser med samma temperatur! Smaka av med salt och tabasco. 

 

Stek kycklingburgarna. Arrangera med den lime-marinerade gurkan i botten. Lägg därefter på burgaren och toppa med tunt skivad rödlök. Lägg på sojamajonnäs och brödtoppen.

Du behöver

2,4 hgKycklingburgare 60 g*
2,28 hgHamburgerbröd 57g Ø9,7cm Tina och servera*
1 stGurka ofilmad*
1 stLök röd SE*
2 mskSesamolja mörkrostad*
3 mskPressad lime*
Sambal Oelek chilipasta*
1 stÄgg M Frigående, Tvättade*
2 dlOlivolja Extra Virgin PET*
2,5 krmDijonsenap fransk hink*
1 clVitvinsvinäger 6%*
3 mskJapansk sojasås*
Tabasco Pepper Sauce*