Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Recept & kalkyl
  • Grillad kycklingburgare med karamelliserad lök och tortillachips [Kronfågel]
Åtgärder

Grillad kycklingburgare med karamelliserad lök och tortillachips [Kronfågel]

Receptkategori: Fågelrätter

(0 röster)
Laktosfri KRAV Månadens recept restaurang
Grillad kycklingburgare med karamelliserad lök och tortillachips [Kronfågel]

Gör så här

Blanda kycklingfärsen ordentligt med de finkrossade tortillachipsen och kryddorna. Forma kycklingburgare och platta ut dem. Ett tips är att lägga dem på en plåt med smörpapper i frysen cirka 30 minuter innan grillning. Grilla burgarna cirka 4-5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader.

Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken långsamt tills den är mjuk och gyllenbrun. Tillsätt sockret och därefter vinäger och salt.

Servera kycklingburgarna med valfria tillbehör, gärna jalapenodressing och tortillachips.

Du behöver

2 kgKycklingfärs storpack*
2 hgTortillachips*
10 gCayennepeppar PP*
10 gLökpulver EKO GT*
25 gFint salt med jod*
1 kgLök röd skivad 5mm*
2 hgSmör 82 % normalsaltat*
50 gStrösocker*
30 gVitvinsvinäger 6%*
15 gFint salt med jod*