- Hem
- Recept & kalkyl
- Glutenfri fiskburgare med fänkålsmajonnäs och gurksallad
Åtgärder
Glutenfri fiskburgare med fänkålsmajonnäs och gurksallad
Receptkategori: BarnmenynGör succé i skolrestaurangen och servera en härligt frasig fiskburgare toppad med krispig fänkålsmajo och gurksallad. Recept: Tobias Sundberg
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Glutenfri Laktosfri Mjölkfri Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
- Stek fiskburgaren i olja.
- Hyvla fänkålen tunt på en mandolin och lägg i en bunke. Tillsätt majonäs och citronjuice.
- Krossa ärtorna lätt och blanda ner i fänkålen och smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera i hamburgerbröd tillsammans med gurksallad
Gurksallad
- Skär gurkan i önskad storlek och lägg i en behållare.
- Koka upp socker och vatten, dra åt sidan och låt svalna lite. Tillsätt äppelcidervinägern och häll över gurkan. Låt stå minst 3 timmar.
- Plocka dillen och skär den fint.
- Häll av vätskan från gurkan precis innan servering och blanda ner dillen i gurkan.
Du behöver
8 hg | Fiskburgare av alaska pollock MSC glutenfri förstekt 80g* |
3 hg | Fänkål_* |
1,5 hg | Gröna ärtor blancherade* |
1,5 hg | Vegansk Majonnäs 60%* |
Citronjuice efter smak* | |
Salt* | |
Svartpeppar* | |
7 hg | Hamburgerbröd Glutenfri Laktosfri Tina och servera* |
Gurksallad | |
---|---|
En knippe Dill* | |
3 dl | Vatten* |
2 dl | Socker* |
2 dl | Äppelcidervinäger* |
3 st | Gurka ofilmad Klass 1* |
kr