Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Casarecce med svartkål, falafel och taratorsås [Barilla]

Receptkategori: Vegetariska rätter
Pastaskruvar möter mellanösterns populära falaflar och toppas med en fantastisk taratorsås. Succé utlovas bland både stora och små.

(0 röster)
Casarecce med svartkål, falafel och taratorsås [Barilla]

Gör så här

Picklad rödlök Skala och skär löken i klyftor. Koka upp socker, ättika, vatten och timutpeppar. Ta av kastrullen från spisen. Lägg i löken och vänd då och då. Låt kallna. Taratorsås Blanda tahini, vatten och citronsaft. Skala vitlöken och riv ner i såsen. Hacka persiljan och vänd ner. Smaka av med salt och peppar. Falafel Blötlägg linserna enligt anvisningar på förpackningen och koka. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Mixa sedan linserna till en grynig massa i en matberedare. Skala och hacka lök och vitlök, dela chilin i mindre bitar. Mixa lök, vitlök, chili, spiskummin, koriander, salt, persilja och harissa. Blanda ihop med den andra smeten och tillsätt maizenamjöl. Forma smeten till små bollar. Vänd i vetemjöl. Fritera några i taget på 180 grader tills de blir gyllenbruna och får krispig yta. Låt rinna av på papper. Pasta Riv bort kålen från den grova stammen. Koka pastan enligt anvisningen. Lägg i kålen när 1 minut återstår. Häll av vattnet. Ringla över sesamolja och krydda med havssalt och nymalen peppar. Servera Lägg upp pastan med falafel, taratorsås och picklad lök.

Du behöver

2,5 hgLök röd SE*
40 gStrösocker*
20 gÄttika 12%*
40 gvatten*
1 tsktimutpeppar*
1 hgTahini Sesampasta*
1 hgvatten*
4 mskPressad citron*
3 stVitlöksklyftor*
10 gBladpersilja tråg*
Fint salt med jod*
Svartpeppar finmalen PP*
4 hgGröna linser*
1,5 hgLök gul skalad hel SE*
2 stVitlöksklyftor*
50 gPeppar röd*
6 gSpiskummin malen PP*
12 gKoriander malen PP*
salt*
10 gBladpersilja tråg*
10 gSambal Harissa Afrikansk*
3 mskMajsstärkelse*
1 kgPasta Casarecce*
2 hgSvartkål 200 gram*
Sesamolja*
Flingsalt naturell*