- Hem
- Recept & kalkyl
- Casarecce med svartkål, falafel och taratorsås [Barilla]
Casarecce med svartkål, falafel och taratorsås [Barilla]
Receptkategori: Vegetariska rätter(0 röster)
Gör så här
Picklad rödlök Skala och skär löken i klyftor. Koka upp socker, ättika, vatten och timutpeppar. Ta av kastrullen från spisen. Lägg i löken och vänd då och då. Låt kallna. Taratorsås Blanda tahini, vatten och citronsaft. Skala vitlöken och riv ner i såsen. Hacka persiljan och vänd ner. Smaka av med salt och peppar. Falafel Blötlägg linserna enligt anvisningar på förpackningen och koka. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Mixa sedan linserna till en grynig massa i en matberedare. Skala och hacka lök och vitlök, dela chilin i mindre bitar. Mixa lök, vitlök, chili, spiskummin, koriander, salt, persilja och harissa. Blanda ihop med den andra smeten och tillsätt maizenamjöl. Forma smeten till små bollar. Vänd i vetemjöl. Fritera några i taget på 180 grader tills de blir gyllenbruna och får krispig yta. Låt rinna av på papper. Pasta Riv bort kålen från den grova stammen. Koka pastan enligt anvisningen. Lägg i kålen när 1 minut återstår. Häll av vattnet. Ringla över sesamolja och krydda med havssalt och nymalen peppar. Servera Lägg upp pastan med falafel, taratorsås och picklad lök.
Du behöver
2,5 hg | Lök röd SE* |
40 g | Strösocker* |
20 g | Ättika 12%* |
40 g | vatten* |
1 tsk | timutpeppar* |
1 hg | Tahini Sesampasta* |
1 hg | vatten* |
4 msk | Pressad citron* |
3 st | Vitlöksklyftor* |
10 g | Bladpersilja tråg* |
Fint salt med jod* | |
Svartpeppar finmalen PP* | |
4 hg | Gröna linser* |
1,5 hg | Lök gul skalad hel SE* |
2 st | Vitlöksklyftor* |
50 g | Peppar röd* |
6 g | Spiskummin malen PP* |
12 g | Koriander malen PP* |
salt* | |
10 g | Bladpersilja tråg* |
10 g | Sambal Harissa Afrikansk* |
3 msk | Majsstärkelse* |
1 kg | Pasta Casarecce* |
2 hg | Svartkål 200 gram* |
Sesamolja* | |
Flingsalt naturell* |