Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

”Bowl” med Vreta gulärta, rostad svamp och rostade grönsaker

Receptkategori: Vegetariska rätter
Bowl som kan serveras både på tallrik och som takeaway. Receptet är framtaget av Årets kock 2020 Ludwig Tjörnemo.

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
”Bowl” med Vreta gulärta, rostad svamp och rostade grönsaker

Gör så här

Koka ärtorna tills de blir mjuka i lättsaltat vatten.

Rosta solrosfrö i ugnen på 150° i 8 min.

Mixa olja, dina favoritörter och citronzest till de blir slätt. Blanda sedan allt och ha som bas i tallriken. 


Mixa buskkrasse med creme fraiche och blanda med majonnäsen. Smaksätt med salt.


Hyvla kålrabbin tunt. Koka sedan upp resten och lägg ner kålrabbin och låt svalna. 


Skala och dela lök och rödbetor i mindre bitar. Rosta i ugnen med lite olja och salt på 180° i ca 20 min eller tills de har mjuknat. Skär ner svamp och stek i smör tills dem fått fin färg. Avsluta med salt.


Plocka ner bladen och blanchera ca 4 min i saltat vatten. Skär sedan ner bladen och blanda med krasse. 


Topping: 

4msk mandel, rostade 

50g Lagrad ost 

Chili flakes

Du behöver

1,6 hgGula ärtor EKO KRAV*
31 gSolroskärnor EKO*
1 dlRapsolja*
50 gPersilja krus tråg*
1 stCitron*
Salt*
Peppar*
2 hgBuskkrasse*
2 hgCrème Fraiche 32%*
1 dlMajonnäs Real 79%*
3 hgKålrabbi*
3,3 mskÄttika 12%*
90 gStrösocker*
1 dlVatten*
2 stLök gul medel SE*
3 hgSvamp champinjon*
3 hgRödbeta klyftad 6-bitars*
Rapsolja*
Smör 82 % normalsaltat*
3 hgSpetskål*
50 gKrasse smörgås EKO*
Mandelspån*
50 gAllerum Grevé 28% 12 månader*
Chili Flakes FT EKO*