- Hem
- Recept & kalkyl
- Bönröra på vita bönor
Åtgärder
Bönröra på vita bönor
Receptkategori: À la CarteEn perfekt rätt att servera som antipasti. Toppa röran med inlagda kronärtskockor, oliver, färsk basilika och nystekta crostini. Recept av Tobias Sundberg.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
- Sila bönorna och spola av dem med kallt vatten.
- Lägg bönorna i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna och mixa till önskad konsistens.
- Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Toppa röran med inlagda kronärtskockor, oliver och färsk basilika.
- Servera med crostini
Crostini
- Dela varje skiva längs med i tre lika stora delar.
- Tvätta citronen och riv skalet till fin zest, blanda ner i olivoljan. Låt dra.
- Värm en panna och stek brödskivorna i citronoljan. Lägg på papper för avrinning.
Du behöver
5 hg | Vita bönor stora EKO* |
1 dl | Solrosfrön rostade* |
2 st | Vitlöksklyftor* |
1 dl | Olivolja* |
3 g | Oregano PP* |
1 st | Citron Primofiori/vernas Klass 1* |
1 tsk | Chiliflakes* |
1 krm | Korianderfrö krossade* |
Salt* | |
Svartpeppar* | |
Färsk Basilika* | |
Oliver* | |
Inlagda kronärtskockor* | |
Crostini | |
---|---|
1 st | Citron Primofiori/vernas Klass 1* |
3,3 msk | Olivolja* |
1,3 hg | Italienskt Lantbröd* |
kr