- Hem
- Recept & kalkyl
- Frasiga grönsakspinnar med smashed potato
Åtgärder
Frasiga grönsakspinnar med smashed potato
Receptkategori: Vegetariska rätterBarnens favoritmat i grön tappning
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
1. Koka potatis mjuk. Häll över på ett bleck och pressa platta med sked. Ringla över rapsolja och salt. Rosta i ugnen på 225°C i ca 25 min tills krispiga.
2. Blanda tärnad tomat, gurka och hackad dill med olivolja, salt och svartpeppar.
3. Grovhacka pickels i en matberedare. Blanda med majonnäs och currypulver.
4. Stek grönsakspinnarna gyllene, servera med smashed potatis, grönsakssalsa och curryremoulad.
Du behöver
Grönsakspinnar* | |
1 kg | Kulpotatis fast tvättad 35-40 SE* |
Rapsolja* | |
4 st | Tomat* |
1 st | Gurka ofilmad* |
80 g | Dill tråg* |
8 g | Kallpressad Citronjuice* |
5 dl | Majonnäs äkta 78%* |
15 g | Curry Madras* |
3 dl | Pickels* |
Fint salt med jod* | |
Svartpeppar grovmalen PP* |
kr